Supa italiana de legume

de Andra_Constantinescu in Supe, 26 Feb 2017 | 9193 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsi.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 tija de apio
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5 ciuperci champignon (130 g)
  • 1 dovlecel (500 g)
  • 1,5-2 l apa
  • putin cimbru uscat
  • 1 frunza de busuioc verde
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • 500 g rosii intregi conservate in suc propriu
  • 100 g paste scoici
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • cascaval/parmezan ras pentru servire
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa italiana de legume:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca.

Tija de apio se spala si se taie in doua.

Toate aceste legume se pun la foc intr-o oala, impreuna cu uleiul de masline si o lingurita de sare. Se acopera oala cu un capac si se lasa legumele sa se inabuse. Se amesteca din cand in cand si se poate adauga si o cescuta cu apa.

Ciupercile se spala si se feliaza, dupa care se pun peste legume si se inabusa si ele. 

Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Se pune apoi in oala si se inabusa putin, dupa care se adauga apa, cat sa acopere legumele, putin cimbru uscat, o frunza de busuioc, o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Se fierbe totul in continuare pana cand sunt legumele bine patrunse.

Rosiile se dau prin robotul de bucatarie pentru a deveni o pasta si se pun in oala. Se clocoteste supa 2-3 minute si cu ele, dupa care se adauga pastele si usturoiul (curatat de foi, spalat si feliat) si se mai fierb circa 10 minute. La final, se potriveste supa de sare si se adauga patrunjelul (spalat si tocat) si doua linguri de cascaval/parmezan ras. Se acopera oala cu un capac pentru ca pastele sa se mai umfle.

Supa se serveste cu cascaval/parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa italiana de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

28.02.2017, 07:16

Imi place ca prepari si supe Eu folosesc mai putine rosii decat prevede reteta .Doar vara las supele / ciorbele mai acrisoare

Merisor 1

01.03.2017, 10:03

Yummy, sună bine!

Valclaudia 1

05.03.2017, 07:01

o sa o prepar si eu ca tare imi place ce vad

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu pipote si inimioare de pui